Ohjeita hoitoon tuleville
Tälle sivulle on koottu usein kysyttyjä eläinten hoitoon tuomiseen liittyviä kysymyksiä.
Lemmikin tuominen hoitoon
Milloin voin tuoda ja hakea lemmikkini?
Eläinten tuonti- ja hakuajat klo 8-12 ja klo 16-20 välisinä aikoina.
Voinko tuoda tai hakea lemmikkini muina aikoina?
Mikäli yllämainitut ajat eivät sovi sinulle, kysythän, voimmeko palvelulla myös muina aikoina. Olemme avoinna vuoden jokaisena päivänä.
Voinko vain tulla ja jättää lemmikkini teille hoitoon?
Paikkavaraukset tehdään aina etukäteen puhelimitse tai sähköpostitse. Mikäli varaat hoitopaikan sähköpostitse, ilmoitathan aina nimesi ja puhelinnumerosi, jotta voimme tarvittaessa ottaa yhteyttä Sinuun.
Mitä vaatimuksia teillä on hoitoon tulevan lemmikin suhteen?
Hoitoon tulevilta kissoilta ja koirilta edellytämme ajantasaisia, voimassa olevia rokotuksia, sekä sitä että lemmikit ovat vapaita sisä- ja ulkoloisista, sekä tartuntataudeista. Mitään muita vaatimuksia lemmikkien suhteen ei ole. Kaikenkokoiset ja kaikentapaiset lemmikit ovat sydämellisesti tervetulleita!
Hoitola ja henkilökunta
Voiko teille tulla etukäteen tutustumaan?
Kyllä. Meille voit sopia tutustumiskäynnin ja tutustumiskäynnille voit ottaa myös lemmikin mukaan. Esittelemme mielellämme tiloja ja toimintaamme.
Ketkä kaikki eläimiä hoitaa?
Päävastuu eläinten hoidosta on aina vastuuvuorossa olevalla työntekijällä. Hoitolassamme on kausittain myös eläinalanopiskelijoita työssäoppimisjaksoillaan, sekä kesätyöntekijöitä/ kiireapulaisia, jotka osallistuvat eläinten hoitoon kukin taitojensa/ mahdollisuuksien mukaan. Työssäoppimisten aikana eläinten käsittely tapahtuu aina ohjatusti/ valvotusti. Pyrimme kaikessa toiminnassamme minimoimaan riskit. Vaativammat eläimet ja työtehtävät hoidetaan aina vastuuvuorolaisen toimesta.
Varaukset ja peruutukset
Kuinka aikaisin hoitojakso pitäisi varata?
Mikäli haluat varmistaa hoitopaikan suosituimmille loma-ajoille (koulujen lomaviikot, joulun aika, kesälomakuukaudet) on hyvä olla ajoissa liikkeellä, mahdollisesti jo viikkoja ennen hoidon tarvetta. Sesonkien ulkopuolella tilaa on yleensä hyvin ja hoitoon pääsee hyvin lyhyelläkin varoitusajalla.
Mitä jos joudun perumaan hoitojakson tai muuttamaan sen kestoa?
Mikäli joudut perumaan hoitojaksosi tai hoitojakson pituus muuttuu, ilmoitathan siitä aina mahdollisimman pian.
Hoidettavat lemmikit
Mitä eläimiä otatte hoitolaanne hoidettavaksi?
Hoitoomme voit tuoda kissoja, koiria, kaneja, jyrsijöitä, lintuja, minipossuja, matelijoita sekä muita lemmikkieläimiä.
Hoidatteko myös virkakoiria?
Kyllä, Eläinhoitola Kopinsalmella on sopimus myös virkakoirien hoitamisesta.
Hoidon laatu, sairastumiset ja vahinkotilanteet
Miten voin olla varman, että lemmikkini saa oikeanlaista hoitoa?
Jokaisesta hoitoon tulevasta lemmikkieläimestä laaditaan kirjallinen hoitosopimus, johon kirjataan perustietojen lisäksi ylös kaikki oleellinen tieto lemmikin hoitoon liittyen, kuten ruokailutottumukset, mahdollinen lääkitys jne. Eläinhoitola Kopinsalmella eläinten hoidosta vastaa ammattitaitoinen ja osaava henkilökunta.
Mitä jos lemmikki sairastuu hoitojakson aikana?
Tällöin otamme heti yhteyttä omistajaan tai nimettyyn varahenkilöön, sekä tarvittaessa eläinlääkäriin ja tilanteet ratkaistaan tapauskohtaisesti. Asetamme aina eläimen hyvinvoinnin etusijalle ja pyrimme hoitamaan eläimen kuntoon.
Entä jos koirani puree hoitajaa, karkaa, rikkoo paikkoja tai jotain muuta ikävää sattuu?
Meillä ajatellaan aktiivisesti työturvallisuusasioita, sekä pyritään minimoimaan riskit. Vahinko ei aina tule kello kaulassa, vaikka kaikkeen koitamme varautua. Henkilökunnallamme on ajantasaiset, voimassa olevat toiminnan vastuunvakuutukset, tapaturmavakuutukset ym. siltä varalta että jotain ikävää sattuisi. Omistajalla on velvollisuus kertoa, mikäli aggressiivista käytöstä tai muuta huomioitavaa on aiemmin esiintynyt, mutta jos koira puree hoitajaa hoitojakson aikana, omistaja ei ole korvausvelvollinen. Mikäli koira rikkoo hoitojakson aikana hoitolan makuualustoja, leluja tms., omistajan ei tarvitse niitä korvata.